Villahiss

Villahissar brukar man kalla hissar som installeras i det privata hemmet. Dessa hissar kan vara både rent privata hissar och hissar som bekostats med hjälp av bostadsanpassningsbidrag.

Vertikalgående hissar

Vertikalgående hissar som sätts in i befintliga byggnader kallas ofta för villahissar. Dessa finns i olika storlekar beroende på vad som får plats och vilket innerutrymme som krävs för transporten. Passar för transport av enskilda personer så väl som för personer med rullator, rullstol, permobil mm. Många olika utföranden av dörrar, paneler, golvmattor tillsammans med många val på färger gör att du kan få en hiss som passar in i just ditt hem.

Här är exempel på vertikalgående villahiss i privat miljö.

Aritco Living 4000

Marknadens minsta villahiss som finns i ett antal olika storlekar. Tillbehören och variationerna är många så de går att designa en hiss som passar in i vilket hem som helst. Dörrar och schakt kan varieras i färger och material så som stål eller glas.
Läs mer om Aritco 4000

 

Trapphissar med stol

Trapphissar med stol (stolhiss) är också vanligt i privata villor. Ett rör monteras på den sida i trappan som passar bäst för hissen och sedan går hissen på den. Vi säljer marknadens mest avancerade stolhiss som kan svänga stolen under färd för att underlätta installation i smala/trånga trappor samt i trappor där takhöjden är låg. Den avancerade tekniken gör även att skenan (röret) kan vara närmare kanten och inte tar så mycket plats i trappan. Olika färger och tyger (eller skinn) på säte och ryggstöd möjliggör en personlig hiss som passar in i ditt hem.

Exempel på trapphiss med stol.

Flow-2

Flow är marknadens mest avancerade stolhiss. Den kan installeras i alla typer av trappor och klarar väldig stor stigning. Dess unika vridfunktion av stolen under färd gör att den får plats i väldigt smala trappor. Går på en singel rail-skena som tar väldig lite plats i trappan så den inte är i vägen för gående.
Läs mer om Flow 2

 

Andra hissar

Vi säljer många olika typer av hissar för installationer inne och ute, för transport av personer och/eller rullstolar samt varuhissar. Detta har vi gjort i över 40 år.

Se komplett översikt över våra hisstyper här.