Referensprojekt

Här presenterar vi intressanta installationer som vi gör.

Lidingö Bröd & Pâtisserie bakar i källaren - När Patrik Gadelius mfl skulle öppna ett nytt bageri på Lidingö 2014 hade de hittat lokal med rätta läget. Tyvärr så var lokalens planlösning så att stor del av själva bakandet behövde göras en trappa ner då gatuplan används för butik och café. Mjöl och andra ingredienser behövde transporteras ner en trappa, färdigt bröd och andra godsaker behövde komma upp en trappa.
Förbättrad livskvalitet med hiss - Ett plötsligt uppkommet tillgänglighetsbehov inom familjen, framtvingade behovet av en hiss för att binda samman villans tre plan samt det utvändiga markplanet. (Film)
Flow2 uppfyllde alla förutsättningar - I en typisk svensk 70-talsvilla bor Janne som är över 190 cm lång. Trappans placering direkt innanför entrédörren och Jannes längd ställde krav på installationen.
Fotbollsförbudets nya hiss är en tyngdlyftare - Massor av material hanteras av Svenska fotbollsförbundets materielförråd. Det är dräkter som ska tvättas mm. Allt lastas på pall och behöver transporteras mellan våningarna.
Framtidssäkrat boende med Aritco Villahiss byggd av AJ Hisskonsult - Följ med oss till Vattholma och se hur du kan förbättra ditt hem och din livskvalitet med Aritco Villahissar.
Säkrat för framtiden - I nybyggda huset som ersätter det gamla som gick förlorat i en brand valde paret att framtidssäkra tillgängligheten i huset genom att sätta in hiss från början.
Trappa blev hiss och trappa - Utanför Stockholm bor ett seniorpar som har särskilda familjerelaterade behov av tillgänglighetsanpassning. De valde att i samband med renovering låta installera en plattformshiss.
Trapphiss typ Flow-2-basic - Under våren kommer vi att lansera Flow2-basic, vilket är en budgetversion av vår populära Flow-hiss. Basicmodellen blir ett prisvärt alternativ för installationer i enkla trapptyper där plats finns för en konventionell montering i trappans yttersida.
Gröna Lund ger AJ Hisskonsult i uppdrag att bygga hiss till den senaste attraktionen - Till Gröna Lunds nyaste åkattraktion Eclipe har AJ Hisskonsult byggt en hiss från Aritco som kan ta rörelsehindrade upp till plattformen där man kliver på karusellen.
Hissar skapar tillgänglighet för besökarna till Centrumkyrkan i Tumba. - Centrumkyrkan i Tumba (Svenska Missionskyrkan) har i dagarna tagit sin nya hiss i bruk. Kyrkan färdigställdes 1966, då utan hiss mellan de olika planen. Snart visade sig detta medföra problem med tillgängligheten och redan i början av 1980-talet löstes det mest akuta behovet med hjälp av en trapphiss upp till kyrkosalsplanet. Nu har en mera […]