Översikt hissar

Vi säljer att antal olika typer av hissar. Här förklaras de olika typerna och hissmodellerna.

Trapphissar med stol

En hiss som är en stol för persontransport i trappa. Hissarna kallas ibland för stolhiss. Det finns olika versioner för raka respektive svängda trappor. Mesta dels för installation inomhus men utomhusversioner finns.

Flow-2

Flow är marknadens mest avancerade stolhiss. Den kan installeras i alla typer av trappor och klarar väldig stor stigning. Dess unika vridfunktion av stolen under färd gör att den får plats i väldigt smala trappor. Går på en singel rail-skena som tar väldig lite plats i trappan så den inte är i vägen för gående.
Läs mer om Flow 2

HomeGlide (Levant)

Trapphiss med stol för raka trappor. Går på en enkel skena och tar väldigt lite plats i trappan. Kan fås med uppfällbar skena på slutet som gör att inget står ut nedanför trappan när hissen inte används.
Läs mer om HomeGlide

Lippe T80 Stolhiss

Hiss som kan monteras både inomhus och utomhus. Har en väldigt robust uppbyggnad och klarar hög stigning och stor last. Skenan i trappan tar en del plats men då den med fördel monteras på insidan av trappan är den inte i vägen för gående och handledare kan bevaras.
Läs mer om Lippe T80 stolhiss

Kirchner

Stolhiss som kan monteras både i innerkurva och ytterkurva. Finns i versioner för inomhus och utomhus. Finns även som ståhiss. En billigare variant av stolhiss med dubbla skenor.
Läs mer om Kirchner

Elite Curve

Trapphissen för ”fullvuxna”. Klarar en last på 190 kg och har en stol som kan göras stor och bred. Denna robusta hiss klarar även de som är av en större storlek. Passar alla typer av trappor och kan monteras i både innersidan och yttersidan av trappan.
Läs mer om Elite CurveTrapphissar med plattform

Dessa hissar är till för att transportera personer med rullator eller i rullstol. Olika utföranden finns för raka och svängda trappor samt för installation inomhus eller utomhus.

NTD SwingOn

En smidig och diskret låglyft för små höjdskillnader som löser förflyttningen med upp till 500 mm, där ramper eller traditionella trapphissar inte kan användas.
Läs mer om SwingOn

RTL 9002

Svenskbyggd trapphiss med plattform för raka trappor. Har en mycket smidig drivlina som tar lite plats. Uppfällbar plattform spar plats när den inte används.
Läs mer om RTL 9002

T 80

Plattformshiss för både raka och svängda trappor med mellanliggande viloplan. En mycket driftsäker hiss som klarar 300 kg. Kan monteras såväl inne som ute. Uppfällbar plattform.
Läs mer om T 80

T 100

Hiss för raka trappor. Klarar 300kg och finns i en mängd olika storlekar för plattformen. Uppfällbar plattform vid stannplan.
Läs mer om T 100

RPSP

Svensktillverkad trapphiss för raka trappor som klarar upp till 325 kg last. Smidig och pålitlig hiss som kan monteras både ute och inne. Uppfällbar plattform.
Läs mer om RPSP

Step On

Hiss med plattform för raka trappor. Konstruktionen har skenor på båda sidor i trappan vilket gör att endast infästning i trappan behövs. Passar bra där det ej finns någon stabil vägg intill trappan.
Läs mer om Step OnVertikalhissar / Villahissar

Vertikalgående hissar med schakt. Dessa hissar finns i små varianter för installation i privata hem. De kallas då ofta för villahissar eller hemmahissar (eng: homelift). De större varianterna passar till offentliga installationer för transport av personer och/eller gods.

Aritco Living 4000

Marknadens minsta villahiss som finns i ett antal olika storlekar. Tillbehören och variationerna är många så de går att designa en hiss som passar in i vilket hem som helst. Dörrar och schakt kan varieras i färger och material så som stål eller glas.
Läs mer om Aritco 4000

Aritco Living 6000

En något större variant av Aritco 4000. Uppfyller kraven för tillgänglighetsanpassning. Utvecklad för anvädning i privata hem. Lyfthöjd upp till 13 meter.
Läs mer om Aritco 6000

Aritco Prime 7000

En kraftfull vertikalhiss för offentliga platser som klarar laster upp till 410 kg (i vissa fall 500 kg). Finns i många varianter av storlek på plattformen.
Läs mer om Aritco 7000

Aritco Prime 9000

Vertikalhiss med inre hisskorg. Detta möjliggör att hissen kan gå automatiskt genom att man trycker på önskad våning endast en gång. Uppfyller kraven för tillgänglighetsanpassning. Lyfthöjd upp till 13 meter.
Läs mer om Aritco 9000

Mini 500

En mycket smidig hiss för små lyfthöjder upp till 0,5 meter. Vid så låga lyfthöjder krävs inga grindar vilket medför att hissen tar väldigt liten plats.
Läs mer om Mini 500

Mini 1000/1200

Större variant av Mini 500 som lyfter upp till 1,0 meter (1,2 i vissa fall). Denna hissen har grindar men kräver ingen infästning i vägg. Hela konstruktionen är självbärande. Passar i både privat och offentlig miljö.
Läs mer om Mini 1000