janne-news-540

Den mest kompetenta stoltrapphissen på marknaden.

Janne bor i en typisk 70-talsvilla med en vinklad våningstrappa som börjar omedelbart innanför entrédörren och som följer utefter husets taklutning. Denna trapplacering medför att en stoltrapphiss installerad utefter trappans yttersida, blockerar entrédörren och inte sällan är den fria höjden i trappan begränsad under bjälklagskanten. Är man dessutom lång och reslig som Janne, över 190 cm, blir passagemåtten begränsade både för erforderligt knä- och huvudutrymme.

En väsentligt bättre lösning uppnås med trapphiss typ Flow-2 som kan utrustas med en automatiskt vridbar stol. Med denna finess kan hissen även installeras utefter trappans innersida. Fördelarna är uppenbara:

  • Hissens gejdskena installeras i den branta delen av trappan som inte används för övrig gångtrafik.
  • Gejdskenans konfiguration tillåter stor lutningsvinkel och snäv svängradie.
  • Gejdsskenan kan svänga runt på stannplanen med ändlägen där stolen inte är ivägen och där den åkande når en säkrare och bekvämare av- och påstigningsposition.
  • Handledaren / räcket kan sitta kvar på trappans gångsida
  • Stolens vridfunktion möjliggör en förprogrammering så den åkande färdas halvt vänd neråt i trappan och uppnår därmed tillräcklig fri passage.
  • Stolens vridfunktion erbjuder dessutom att valfri vridposition kan programmeras vid ändlägena.

Titta gärna på Janne och hans hiss i bildserien nedan. Den demonstrerar på ett utmärkt sätt hissens unika finesser som erbjuder optimal funktion, till och med då trappan verkar trång och svårforcerad.

Flow2-Janne01-270Flow2-Janne02-270

Här syns hur vridfunktionen krävs för att Jannes långa ben ska få plats i trappan under färd.

Flow2-Janne03-270Flow2-Janne04-270

Vridfunktionen gör även att Jannes huvud fritt kan passera bjälklagskanten.

Galleri

Klicka på bilderna för att se dem större